Çiftçiler buğdaydan vazgeçme noktasına geldi

Maliyetlerini artık karşılayamaz hale gelen çiftçiler,emeklerinin karşılığını almak istiyor.

E
Editör
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çiftçiler buğdaydan vazgeçme noktasına geldi
E
Editör

Artan tarımsal maliyetler, çiftçilerin üretimlerini devam ettirmesini günden güne zorlaştırıyor.

Temel ihtiyaçların başında gelen ekmeğin hammaddesi buğday da tarımda yaşanan bu sorunlardan payını alıyor.

Ekim yapan çiftçiler ise durumdan şikayetçi,ya ekmeyi bırakacaklarını ya da buğdaydan vazgeçeceklerini söylüyor.

Buğday üretiminde 3,5 milyon ton azalma 

TÜİK’in açıkladığı veriler, son 20 yılda Türkiye’deki tarım alanlarının milyonlarca hektar azaldığını gösteriyor. 2001 yılında Türkiye’deki toplam tarım alanı yaklaşık 40 milyon hektar. 2021 yılına gelindiğinde bu rakam 38 milyon hektara düştü.

Toplam tarım arazisi içindeki işlenebilir alanlara baktığımızda da 2001 yılında 23 milyon hektardan, 2021 yılında 19 milyon hektara indi. 

 Son beş yıllık rakamlarda ise hem toplam tahıl üretimimiz hem de bunun içindeki buğday üretimimiz ciddi oranda azaldı.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa