Acılı şalgamdan dondurma! Tabi ki Adana
Adana'da bir girişimci acılı şalgamdan dondurma üretti. Üretici Erhan Osmanoğlu, vatandaşları acı şalgam dondurmasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Adana'nın en çok tüketilen içeceklerinin başında gelen şalgam yeni bir boyut kazandı.
3'üncü kuşak dondurmacılık yapan Erhan Osmanoğlu (56), onlarca meyveden oluşturduğu dondurmalarını bu kez, acılı şalgam ile harmanladı.
Süt, şeker ve saleple oluşturulan acılı şalgam dondurmasının tadı ve görselliğiyle hem gözleri hem damaklara hitap ettiğini ifade ediliyor.
Topu 20 liradan satılan dondurma, Adanalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

" Bu Türkiye ve dünyada ilk"
Acılı şalgam dondurmasının mucidi Erhan Osmanoğlu, “44 değişik çeşit dondurmamız var. Adana'nın milli içeceği şalgam olduğu için bunu dondurma haline getirmeyi düşündük. Acıyla tatlıyı sentezledik. İnanılmaz bir tat çıktı ortaya. Dondurma inanılmaz bir beğeni alıyor. Bu Türkiye ve dünyada ilk. Müşteriler ilk olarak garipsiyorlar ama tadına bakanlar çok beğeniyor. Yoğun bir şekilde acılı şalgamlı dondurma satıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dondurma yiyen bir genç, “Hiç yemediğim tarzda bir dondurma ve herkese tavsiye ederim. Çok güzeldi” diye konuştu