Tavuklu Salata Nasıl Yapılır?

Tavuklu salata, düşük kalorili olmasının yanında oldukça da lezzetli bir salatadır. ​Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyenler veya hafif lezzetler arayanlar için oldukça ideal olan tavuklu salata tarifini dışarda yemek istemeyenler evde de gayet lezzetli ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirler. Peki, ​Tavuklu salata nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tavuklu Salata Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Salata yemek istiyor aynı zamanda hem damak zevkinize de uysun hem de bol vitaminli ve hafif olsun diyorsanız bu tarif tam size göre. 

Vereceğimiz bu tarife bayılacaksınız.

Peki, Nasıl yapılır?

Tavuklu Salata Tarifi İçin

Malzemeler;

- 200 gram tavuk (göğüs)

- 7 yaprak marul kıvırcık

- 2 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı tuz

- Kekik

- Köri

- Kırmızı toz biber

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tane domates

- 1 tane havuç

- 1 tane salatalık

- 1 adet limon

- Nar ekşisi

Tavuklu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Tavukları jujyen olacak şekilde doğrayıp bir kaba alın. Üzerlerine yoğurt, zeytinyağı, kekik, toz biber, sarımsak, köri ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Ardından streç filmle kabın ağzını kapatın tavukları marina olmak üzere 1 saat buzdolabına kaldırın. Zamanınız yoksa daha kısa süre dolapta tutabilirsiniz.

2. Bu esnada salata malzemelerini sirkeli suda bekletip ardından süzgece alın. Yeşillikleri domatesi, salatalığı ve havucu doğrayın. Havucu rendeleyebilirsiniz.

3. Tavukları pişirmek üzere ızgara tavasını yüksek ateşte ısıtın. Ardından marine olan tavukları tavaya dizip yağsız olacak şekilde pişirin.

4. Hazırladığınız yeşilliklerin üzerine tavukları yerleştirin. Son olarak limon, zeytinyağı ve nar ekşisi karışımından elde edilen sosu salatanın üzerine gezdirin. 

Afiyet olsun

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa