Evde siyah zeytin nasıl yapılır?
Siyah zeytin, evde nasıl kurulur?

Kahvaltı masalarının olmazsa olmazı siyah zeytin, evde yapmak isterseniz aslında çok basit.
İsterseniz nasıl yapılır, tarife bakalım.
Siyah Zeytin için Malzemeler;
1 kg için:
- 1 kg mor renkte henüz tam siyaha dönmemiş zeytin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik kaya tuzu
- 1 Türk kahvesi fincanın da üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
Siyah Zeytin Nasıl Yapılır?
Öncelikle zeytinlerin kabuğu zedelenmiş, yaralı bereli, hastalıklı görünen ve çok yumuşak olanlarının ayrılması ve daha sonra iyice yıkanması gerekiyor.
Zeytinlerinizi ayıklayınız ve iyice yıkayınız hatta en son suyun da zeytinleri mutfak leğeninizde biraz bekletiniz ki ilaç kalıntısı varsa üzerinde kalmasın.
Yapılışı
- Yıkanmış mutfak tartısı ile tartılmış….. 1 kg zeytinlerinizi plastik turşu bidonu ya da ağzı geniş pet şişelere doldurunuz. çok da ağzına tepeye kadar doldurmayınız, bidonların üst tarafın da yatay bir daire şeklin de bir çizgi var oraya kadar doldurun. . İlerleyen günler de tuz eriyecek zeytinler suyunu salacak o nedenle çok sıkı doldurmayın. .
- Zeytinlerinizin üzerine ( 1 kg için) 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 bardaktan 1 parmak eksik kaya tuzunu, 1 kahve fincanı üzüm sirkesini ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyiniz.
- Bidonun ağzını sıkıca kapatınız. Bidonu ilk önce iyice çalkalayınız. Sonra yan yatırıp tekrar ileri geri merdane ile hamur açar gibi yuvarlayınız.
Mutfağınız da bir yere zeytin bidonlarınızı koyunuz. Oda ısısı zeytinleriniz için yeterlidir. Mutfağınız da bir köşede bekleyebilir.
Her gün bidonu yan yatırıp hamur açar gibi ileri geri sallayınız.
Sallama işini en az 1- 1, 5 ay her gün yapmalısınız.
Zeytinleri hazırladığınız günden 3 ay sonra aynı gün zeytinleriniz yenmek için hazır olacak.
NOT: Zeytinleri, 1,5 aydan önce açıp tadına bakmayın.