Sütlü irmik helvası nasıl yapılır?
İrmik Helvası, istisnasız hemen hemen herkesin sevdiği bir tatlıdır. Peki, sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sütlü irmik tatlısı, her durumun tatlısı olarak yemek masalarımızda yerini alıyor. İrmik tatlısı delisiyim diyorsanız sütlü haline de bayılacaksınız.
Peki, Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık
- 2 su bardağı süt
- 75 gr margarin veya tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümü ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
- Yağı ve irmiği tavaya bırakıyoruz .
- Kokusu eve yayılana kadar kavuruyoruz. (sürekli karıştırarak)
- Rengi döndükten sonra fındığı ekliyoruz, biraz karıştırıyoruz.
- Sonra şekerini ilave ediyoruz.
- Şekeri ilave ettikten sonra sütü kaynatıp helvanın üzerine döküp ocağı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Dondurma eşliğinde servis ediyoruz.
Püf Noktaları;
- İrmiği kavururken sürekli karıştırmaya ve kokusu çıkana kadar kavurmaya dikkat etmelisiniz. Gereğinden fazla kavurarak irmiği yakmamalısınız.
- Sütü koyduktan sonra cıvık olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak demlendikçe sütü çekecek ve kıvamını bulacaktır.
- Servis ederken yanına dondurma yada kaymak koyarak servis edebilirsiniz.