Soğan Mezesi nedir, nasıl yapılır?

Soğan Mezesi nedir, nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Soğan Mezesi nedir, nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir. 
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.

Soğan Mezesi Nasıl Yapılır?

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
  • 1 adet yeşil sivri biber ( küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı nar eksisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Nasıl Yapılır?
  1. Uygun bir kap içerisine tüm malzemeleri alalım.
  2. Hepsini elimizle 1-2 dakika güzelce ovalayarak karıştıralım. Mezemiz hazır. 

AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa