Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlı bakla, herkesin sevebileceği bir yemek çeşidi değil. Ama insan vücuduna sağladığı yararlar nedeniyle çocuklar da dahil herkesin tüketmesi gerekir. Bakla vitamin ve protein açısından zengin bir besindir. Lezzet açısından çok lezzetli olmasa da yoğurt ve dereotu ile süslendiğinde lezzetli hale gelebiliyor. Peki, bakla nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı bakla tarifi...

Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

 1 kilo taze bakla

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım limon suyu

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 tane kesme şeker (isteğe bağlı)

- Tuz

- Dereotu 

- Yoğurt

Yapılışı:

1. Taze baklaların öncelikle uç ve sap kısımlarını temizleyip limonlu suyun içinde bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz. 

2. Baklaları arzu ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. 2 adet soğanı ve sarımsağı doğradıktan sonra sırasıyla zeytinyağında kavurun.

3. Soğanların üzerine baklaları alarak tekrardan kavurma işlemine devam edin.

4. Yemeğin suyu için 4 su bardağı suyu tencereye almanız yeterli olacaktır. Şeker ve tuzunu da attıktan sonra zeytinyağını baklanın üzerine dökün. 

5. Yaklaşık yarım saat kadar orta ateşte pişirdiğiniz baklayı servis edebilirsiniz.

6. Servis etmeden önce üzerine dereotlarını ekleyip yanına veya üzerine yoğurt ilave edebilirsiniz. 

7. Zeytinyağlı bakla dinlendikçe lezzeti artacaktır. Bu nedenle biraz dinlenmesi için zaman tanıyın.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa