Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?
Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Son zamanlarda popüler tatlılara bi yenisi daha eklendi. Adı Baklava Cheesecake.
Hem lezzeti ile hem görselliği ile kalpleri feth eden bu tatlıyı bilmeyen kalmasın dedik, ve tarifi sizler için araştırdık, gelsin o zaman tarif:)
Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?
Cheesecake tabanı için Malzemeler;
- 10 adet baklava yufkası
- 1 su bardağı Antep fıstığı ya da ceviz
- 5 kaşık eritilmiş tereyağ
- 3 yemek pudra şekeri
Şerbet için Malzemeler;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
Cheesecake harcı için Malzemeler;
- 600 gram labne
- 3/4 bardak süzme yoğurt
- 1 su bardağı + 2 kaşık şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Malzeme listesi yukarıda saydığımız şekilde. Şimdi yapılışına bir göz atalım.
Nasıl yapılır?

Önce şerbet hazırlanarak başlanır
- Su ve şeker tencereye alınıp, kaynayınca altını kısılır 10 dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılmadan 2 damla limon sıkılır ve kenara alınır.
- 19 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanı tereyağı ile iyice yağlanır.
- Baklava yufkaları tek tek kalıbın içine yerleştirilir. Her bir yufkadan sonra eritilmiş tereyağı eklenir.
- Sarkan kenarlar kesilir ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyulur.
- Kenarları hafif kızarana kadar en fazla 5 dakika bekletilir.
- Fıstıklar pudra şekeri ve eritilmiş tereyağı ile karıştırılıp fırından çıkan hafif kızarmış baklava yufkalarının üzerine koyulur.
- Bir kapta labne ve şeker çırpılır.
- Ardından üzerine süzme yoğurt, un ve vanilin eklenip çırpmaya devam edilir.
- En son yumurta da eklenip biraz daha çırpılır.
- Fıstıkları eklenen yufkanın üzerine dökülüp 160 derece fırında alt raflarda kontrollü bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirilir.
- Piştikten sonra kalıp çıkarılır ve kenarlarına şerbeti dökülür.
- Soğuyana kadar buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN...