Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?( Yeşillikli Tulum Peynirli)

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?( Yeşillikli Tulum Peynirli)

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?( Yeşillikli Tulum Peynirli)
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlılar deyince öne çıkan yemeklerden biri olan Zeytinyağlı Biber Dolması, yemek sofralarının vazgeçilmezleri arasında gösterilir. 

Türk mutfağının en simge yemeklerinden olan Zeytinyağlı Biber Dolmasına biraz farklılık kattık, ve tarifini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Gelsin o zaman tarif...

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?( Yeşillikli Tulum Peynirli)

Malzeme Listesi

  • 5 adet yeşil dolmalık biber 
  • 10 yemek kaşığı esmer pirinç 
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Bir tutam dere otu
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • 3 adet taze soğan
  • Bir tutam fesleğen
  • 100 gr tulum peyniri
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında pirinç ile beraber kavurarak  pembeleştirin. 
  • Bir bir çay bardağı suyla ince kıydığınız tüm yeşilliği ekleyin ve suyunu çektirin. 
  • Peyniri iyice ufalayarak karışıma ekleyin ve dolmaları bu harç ile doldurun. 
  • Buharlı fırını 100 derece 30 dakikaya ayarlayıp pişirin. 
  • Pişen dolmaları limon ile servis edin. 
  • NOT:(buharlı fırın kullanmıyorsanız dolmaları tencereye alın ve bir su bardağı su ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirip servis edin.) 

      Afiyet Olsun..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa