Buharda Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
Buharda Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Parmak ısırtan tarif Buharda Havuçlu Pilav, hem sağlıklı hem de göz dolduruyor. Peki, nasıl yapılır, işte tarifi.
Buharda Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy havuç rendesi
- 8 adet domates kurusu
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş havuçlar tereyağında pirinçlerle beraber kavurulur.
- İçine kuş üzümü ve ince ince doğranan domates kuruları eklenir
- 1 su bardağı su ve zeytinyağını katılır.
- Tuz, karabiber eklenerek buharlı fırın tepsisine alınır.
- 100 derece buharlı fırında 30 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN.