Ağlayan pasta tarifi, nasıl yapılır?

Bu enfes pastaya bayılacaksınız. Ağlayan pasta nasıl yapılır, İşte tarifi..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ağlayan pasta tarifi, nasıl yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Ağlayan pasta nasıl yapılır, İşte tarifi...

Ağlayan pasta nasıl yapılır?

Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 4 tane yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu

Fırın tepsisini yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için:

  • 300 gr. bitter çikolata
  • 200 gr. krema

Nasıl Yapılır?

Öncelikle Pastanın kekini hazırlamak için; 

  • Karıştırma kabına toz şeker ve yumurta alınır
  • Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırılır
  • Süt ve ayçiçek yağı eklendikten  sonra tüm sıvı malzemeler kısa bir süre daha çırpılır
  • Un, kabartma tozu ve kakao elenir ve harca eklenir
  •  Katılan kek harcı mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırma işlemi sürdürülür
  • Portakal suyu ilave edilip çırpılır
  • Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabı tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcı kaba aktarılır
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir

Pastanın kreması için; 

  • Toz krem şanti, soğuk sütle çırpıldıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletilir.

Çikolata sosunu hazırlamak için; 

  • Bitter çikolata küçük küpler halinde kesilir, kaynatılır
  • Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirilir
  • Fırından çıkan kekin üzerine süt azar azar gezdirilir ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekletilir
  • Hazırlanan krem şanti spatula yardımıyla kekin üzerine sürülür
  • Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirildikten sonra dilimlenerek servis edilir
  • Üzerinden çikolata akan istenilen şekilde süslenir.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa