Ağlayan pasta tarifi, nasıl yapılır?
Bu enfes pastaya bayılacaksınız. Ağlayan pasta nasıl yapılır, İşte tarifi..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ağlayan pasta nasıl yapılır, İşte tarifi...
Ağlayan pasta nasıl yapılır?
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 4 tane yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
Fırın tepsisini yağlamak için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Kreması için:
- 1 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için:
- 300 gr. bitter çikolata
- 200 gr. krema
Nasıl Yapılır?
Öncelikle Pastanın kekini hazırlamak için;
- Karıştırma kabına toz şeker ve yumurta alınır
- Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırılır
- Süt ve ayçiçek yağı eklendikten sonra tüm sıvı malzemeler kısa bir süre daha çırpılır
- Un, kabartma tozu ve kakao elenir ve harca eklenir
- Katılan kek harcı mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırma işlemi sürdürülür
- Portakal suyu ilave edilip çırpılır
- Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabı tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcı kaba aktarılır
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir
Pastanın kreması için;
- Toz krem şanti, soğuk sütle çırpıldıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletilir.
Çikolata sosunu hazırlamak için;
- Bitter çikolata küçük küpler halinde kesilir, kaynatılır
- Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirilir
- Fırından çıkan kekin üzerine süt azar azar gezdirilir ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekletilir
- Hazırlanan krem şanti spatula yardımıyla kekin üzerine sürülür
- Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirildikten sonra dilimlenerek servis edilir
- Üzerinden çikolata akan istenilen şekilde süslenir.

AFİYET OLSUN.