Fıstık Ezmesi Tarifi: Katkısız Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Marketten almaya son! Kahvaltı sofralarının en tatlı lezzetlerinden fıstık ezmesini evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik katkısız olacağı için de son derece sağlıklı olacak. Denemeye değer. O zaman gelsin tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ev yapımı katkısız Fıstık Ezmesi nasıl yapılır, İşte tarifi...
Katkısız Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 2 su bardağı kabuklu fıstık
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çimdik tuz
Nasıl Yapılır?
- Yer fıstıkları soyulur
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika fırınlanır
- 7-8 dakika yüksek devirde, aralıklarla mutfak robotundan geçirilir
- Süre sonunda bal ve bir çimdik tuz eklenerek tekrar robot çalıştırılır
- Hava almayan bir kavanozda saklanır

AFİYET OLSUN.