Fıstık Ezmesi Tarifi: Katkısız Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Marketten almaya son! Kahvaltı sofralarının en tatlı lezzetlerinden fıstık ezmesini evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik katkısız olacağı için de son derece sağlıklı olacak. Denemeye değer. O zaman gelsin tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Fıstık Ezmesi Tarifi: Katkısız Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Ev yapımı katkısız Fıstık Ezmesi nasıl yapılır, İşte tarifi...

Katkısız Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kabuklu fıstık
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çimdik tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yer fıstıkları soyulur
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika fırınlanır
  • 7-8 dakika yüksek devirde, aralıklarla mutfak robotundan geçirilir
  •  Süre sonunda bal ve bir çimdik tuz eklenerek tekrar robot çalıştırılır
  •  Hava almayan bir kavanozda saklanır

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa