Türk Kahvesi Demleme Şampiyonundan Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

​Türkiye 2014 Barista Şampiyonası ile 2014, 2017, 2018 ve 2019 Cezve/İbrik Şampiyonası birinciliği bulunan Koray Erdoğdu'dan bol köpüklü tam ölçülü Türk kahvesi pişirmenin püf noktaları...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Türk Kahvesi Demleme Şampiyonundan Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları
Büşra Ünal Yazar

Türk kahvesi pişirmede şampiyonluğu bulunan Koray Erdoğdu'dan tam ölçülü bol köpüklü enfes bir Türk kahvesi tarifi ve püf noktaları;

  • Öncelikle 9 gram çekirdek alınır ve kahvenin yapılacağı an öğütülür.                   Püf Noktası: Taze öğütmek kahvenin kokusu ve lezzeti için çok önemlidir.
  • Cezvenin içine kahve alınır                                                                          Püf Noktası: 9 gram kahve için 70 mg su kullanılması gerekir. Burada dikkat edilmesi gerekilen en önemli detay suyun 70 derece olması gerekiyor. 
  • Su kahvenin üzerine dairesel hareketlerle dökülür
  • Su ve kahve bir kaşık yardımıyla biraz karıştırılır                                           Püf Noktası: Bir daha karıştırılmaması gerekiyor.
  • Kahvenin köpüğünün daha fazla olması için cezve ateş kesilmeden, ocak üzerinde kaşıksız ve dairesel hareketlerle sallanarak karıştırılır

Servisi İçin;

  • Taban kısmı geniş, ağzı dar bir fincan tercih edilir. (Geniş taban sayesinde telve ağza gelmezken dar ağız sayesinde ise köpük uzun süre dayanır)
  • Köpüğün fazla kaynamasına izin vermeden ocaktan alınır

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa