Türk Kahvesi Demleme Şampiyonundan Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları
Türkiye 2014 Barista Şampiyonası ile 2014, 2017, 2018 ve 2019 Cezve/İbrik Şampiyonası birinciliği bulunan Koray Erdoğdu'dan bol köpüklü tam ölçülü Türk kahvesi pişirmenin püf noktaları...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Türk kahvesi pişirmede şampiyonluğu bulunan Koray Erdoğdu'dan tam ölçülü bol köpüklü enfes bir Türk kahvesi tarifi ve püf noktaları;
- Öncelikle 9 gram çekirdek alınır ve kahvenin yapılacağı an öğütülür. Püf Noktası: Taze öğütmek kahvenin kokusu ve lezzeti için çok önemlidir.
- Cezvenin içine kahve alınır Püf Noktası: 9 gram kahve için 70 mg su kullanılması gerekir. Burada dikkat edilmesi gerekilen en önemli detay suyun 70 derece olması gerekiyor.
- Su kahvenin üzerine dairesel hareketlerle dökülür
- Su ve kahve bir kaşık yardımıyla biraz karıştırılır Püf Noktası: Bir daha karıştırılmaması gerekiyor.
- Kahvenin köpüğünün daha fazla olması için cezve ateş kesilmeden, ocak üzerinde kaşıksız ve dairesel hareketlerle sallanarak karıştırılır
Servisi İçin;
- Taban kısmı geniş, ağzı dar bir fincan tercih edilir. (Geniş taban sayesinde telve ağza gelmezken dar ağız sayesinde ise köpük uzun süre dayanır)
- Köpüğün fazla kaynamasına izin vermeden ocaktan alınır

AFİYET OLSUN