Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet; Çılbır Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet; Çılbır Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet; Çılbır Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Kahvaltı sofralarında rutinden sıkıldıysanız bu tarif, tam size göre. Peki, çılbır nedir, nasıl yapılır?

Çılbır; ç iğ yumurtayı kaynayan suya kırıp pişirilmesiyle hazırlanan Türk mutfağına ait bir yemektir. Genellikle kahvaltı da yenir.

Peki Çılbır nasıl yapılır, İşte detaylar...

Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1 Tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Yapılışı;

  • Derin bir tencerede su kaynatılır
  • Kaynayan suyun içine sirke eklenip tencerenin içinde girdap oluşturana kadar karıştırılır
  • Ortasına yumurta kırılır ve ara sıra karıştırılarak yumurta pişirilir
  • Pişen yumurta servis tabağına alınır. 
  • Yoğurt ve sarımsak karıştırılır
  • Tavada tereyağı, pul biber ve nane kızdırılır
  •  Yumurtanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yanmış yağ gezdirilerek servis edilir.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa