Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet; Çılbır Nasıl Yapılır?
Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet; Çılbır Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kahvaltı sofralarında rutinden sıkıldıysanız bu tarif, tam size göre. Peki, çılbır nedir, nasıl yapılır?
Çılbır; ç iğ yumurtayı kaynayan suya kırıp pişirilmesiyle hazırlanan Türk mutfağına ait bir yemektir. Genellikle kahvaltı da yenir.
Peki Çılbır nasıl yapılır, İşte detaylar...
Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 Tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Yapılışı;
- Derin bir tencerede su kaynatılır
- Kaynayan suyun içine sirke eklenip tencerenin içinde girdap oluşturana kadar karıştırılır
- Ortasına yumurta kırılır ve ara sıra karıştırılarak yumurta pişirilir
- Pişen yumurta servis tabağına alınır.
- Yoğurt ve sarımsak karıştırılır
- Tavada tereyağı, pul biber ve nane kızdırılır
- Yumurtanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yanmış yağ gezdirilerek servis edilir.

AFİYET OLSUN