Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi
Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli hali, sarımsaklı ekmekler... Yapımı da çok basit. İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Hazırlaması 10 pişirmesi sadece 5 dakika. Bu enfes lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. İşte tarifi...
Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi
Malzemeler;
- 1 domates
- 20 gr. rende kaşar
- 2 diş sarımsak
- 30 gr. yumuşatılmış tereyağı
- 4 dilim ekmek
- Bir tutam maydanoz
Yapılışı;
- Oda sıcaklığında bekletilen tereyağının içine ince ince kıyılan maydanozlar eklenir ve bu karışım çatalla ezilir
- Sonrasında domatesler doğranır, kaşarlar rendelenir
- Dilim ekmeklerin üzerine sarımsaklı maydanozlu yağdan sürülür
- Sonra kaşarlar ve domatesler yerleştirilir
- Fırında 5 dakika pişirilir

AFİYET OLSUN