Tavuk Fajita Tarifi
Dışarı yemek yemeye çıktığımızda sıkça sipariş ettiğimiz Tavuk Fajitayı evde yapmak çok kolay. İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tavuk Fajita nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Tavuk Fajita Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram dilimlenmiş tavuk göğsü
- 1 adet dilimlenmiş soğan
- 1 adet dilimlenmiş kırmızı biber
- 1 adet dilimlenmiş yeşil biber
- 1 adet dilimlenmiş sarı biber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tortilla ekmeği
- Taze kişniş
Yapılışı;
- Dilimlenmiş tavuk göğsü bir kaseye alınır
- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber eklenir
- Tüm malzemeler iyice karıştırılır, tavukların baharat karışımıyla marine olması sağlanır
- Marine işlemi için en az 30 dakika buzdolabında bekletilir
- Soğan ve biberler dilimlenir, sarımsaklar ezilir
- Bir tavada zeytinyağı ısıtılır
- Marine edilmiş tavuk dilimleri tavaya alınır ve tavuk suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte sotelenir
- Ardından dilimlenmiş soğan, biberler ve ezilmiş sarımsaklar eklenir
- Sebzeler yumuşayana kadar karıştırılarak sotelemeye devam edilir
- Tavuk ve sebzeler sotelenirken tortilla ekmeği biraz ısıtılır
- Sıcak tortilla ekmeği üzerine tavuk ve sebzeler yerleştirilir
- İsteğe bağlı olarak ekstra malzeme eklenebilir
- Taze kişniş yapraklarıyla süslenerek servis yapılır

AFİYET OLSUN