İftar Yemekleri: Fried rice tarifi
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem kısa sürede hazırlayacağınız hem de enfes lezzetler ortaya çıkaracağınız tariflerimiz sizlerle...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İftar Yemekleri: Fried rice tarifi, Nasıl Yapılır?
Fried rice Tarifi
Malzemeler;
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım kırmızı soğan
- 100-200 gram tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zerdeçal
- Zencefil tozu
- Tuz
- Tatlı soya sosu
- Taze soğan
- Haşlanmış havuç
Nasıl Yapılır;
- İlk olarak tavuklar kuşbaşı şeklinde doğranır
- Bir kabın içinde soya sosu ile harmanlanır
- Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletilir
- Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde pirinçler haşlanır
- Teflonun içine az miktarda yağ eklenir
- Tavaya tavuk eti koyulur sotelenir
- Biber, sarımsak ve soğanlar küçük küçük doğranır
- Haşlanmış havuçlar küp şeklinde doğranır
- Tavuğun üzerine sarımsak, biber ve soğan eklenir
- Malzemeler karıştırıldıktan sonra zerdeçal, karabiber, tuz ve zencefil tozu eklenerek harmanlanır
- Tavanın yarısı boş bırakılır
- Bu kısma haşlanmış pirinçler eklenir
- Pirinçler sotelendikten sonra tavuk eti ile karıştırılır
- Son olarak havuçlar da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır

AFİYET OLSUN