Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Tuzlu Kraker Tarifi

Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Tuzlu Kraker Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tuzlu Kraker Tarifi, nasıl yapılır?

Tuzlu Kraker Tarifi

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı ince kıyılmış biberiye 
  • 3 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Derin bir kapta un, parmesan peyniri, biberiye, tuz ve karabiber karıştırılır
  •  Ardından parçalara bölünen tereyağı eklenir
  • Hamur topaklanmaya başlayınca krema ilave edilir
  • Hamur unlanmış mutfak tezgahının üzerinde 1 cm kalınlıkta merdane yardımıyla açılır
  • Daha sonra bıçak yardımıyla ufak kareler şeklinde kesilir
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir  ve üzerine hafif tuz serpilir
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir

     AFİYET OLSUN

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa