Sağlıklı ve Pratik Yolluk Tarifleri: Tuzlu Kraker Tarifi
Sık seyahat ediyorsanız ve bilmediğiniz yerlerden yemek yemeye çekiniyorsanız bu sağlıklı ve pratik yolluk tarifleri tam size göre. Seyahate çıkmadan önce hızlı bir şekilde hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Hem bozulmayacak hem de bayatlamayacak bu tariflerle en azından ne yediğinizi bileceksiniz. İşte tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tuzlu Kraker Tarifi, nasıl yapılır?
Tuzlu Kraker Tarifi
Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı kaşığı ince kıyılmış biberiye
- 3 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır;
- Derin bir kapta un, parmesan peyniri, biberiye, tuz ve karabiber karıştırılır
- Ardından parçalara bölünen tereyağı eklenir
- Hamur topaklanmaya başlayınca krema ilave edilir
- Hamur unlanmış mutfak tezgahının üzerinde 1 cm kalınlıkta merdane yardımıyla açılır
- Daha sonra bıçak yardımıyla ufak kareler şeklinde kesilir
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine hafif tuz serpilir
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir
AFİYET OLSUN