Her Yeni Gelin ve Damadın Bilmesi Gereken Hastalıkta ve Sağlıkta Çorbaları: Şehriyeli Tavuk Çorbası
Her Yeni Gelin ve Damadın Birbirlerine evlenirken söz verdikleri gibi 'Hastalıkta ve Sağlıkta', Çorbaları...Hem çok sağlıklı hem basit hem pratik. Eşiniz hastalandığında bana bir çorba bile yapamadı demesin dimi... Yapanlara şimdiden afiyet olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 tavuk göğsü veya 2 tavuk budu
- Tavuk suyu (5 bardak)
- Un (1 dolu yemek kaşığı)
- 5yemek kaşığı Margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı Sıvı yağ
- Tel şehriye (1.5 kahve fincanı)
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Tavuk eti tuzsuz bir şekilde haşlanır
- Suyu biraz fazla eklenir, çünkü haşlanan sudan 5 bardak alarak çorba için kullanılacak. (yaklaşık 1 litre kadar)
- Tavuk haşlandıktan sonra küçük parçalara ayrılır ve ayrı bir tabağa koyulur
- Çorba yapılacak tencere ocağa yerleştirilir
- Margarin ve sıvı yağı eklenir
- Margarin eridikten sonra unu eklenir
- Topaklanmaması için iyice kavrulur
- Önceden ayırılan 5 bardak tavuk suyu ve önceden küçük parçalara bölünen tavuklar eklenir
- Güzelce karıştırılır ve kaynadıktan sonra şehriyeler eklenir
- Şehriyeler yaklaşık 10-15 dakika pişinceye kadar kaynatılır
- Tuz eklenir ve çorba piştikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır
- Şehriyeli tavuk çorbası hazır.