Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
Malzemeler;
- 1 tane kuzu budu
- 1 tatlı kasığı biberiye
- 1 tane soğan
- 1 kahve fincanı mısırözü yağı
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 3 tane haşlanmış havuç
- Tuz
- Karabiber
- Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
- 1 kahve fincanı mısırözü yağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kasığı salça
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 çay bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır;
- Kuzu budu kemiğinden sıyrılır, bütün olarak açılır
- Soğan rendelenir
- Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırılıp, etin üzerine sürülür
- Etin üzerine bıçakla çentikler atılır
- Etin bir kenarına ceviz içi, dilimlenmiş havuç koyulur
- Rulo şeklinde sarılır
- İple her yerinden sıkıca bağlanır
- Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapılır
- Sürekli çevirerek rulo hafif kızartılır
- Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağı alınır
- Salça, dövülmüş sarımsak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edilip bir taşım kaynatılır
- Kuzu rulosu yağlanmış bir fırın kabına alınır
- Hazırlanan sos üzerine gezdirilir
- Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutulur
- Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alınıp üzerine gezdirilir
- Dilimlenerek servis yapılır