Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi

Malzemeler;

  • 1 tane kuzu budu
  • 1 tatlı kasığı biberiye
  • 1 tane soğan
  • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 3 tane haşlanmış havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bağlamak için: Pamuk ipliği

Sosu için:

  • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kasığı salça
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Kuzu budu kemiğinden sıyrılır, bütün olarak açılır
  • Soğan rendelenir
  • Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırılıp, etin üzerine sürülür
  • Etin üzerine bıçakla çentikler atılır
  • Etin bir kenarına ceviz içi, dilimlenmiş havuç koyulur
  • Rulo şeklinde sarılır
  • İple her yerinden sıkıca bağlanır
  • Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapılır
  • Sürekli çevirerek rulo hafif kızartılır
  • Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağı alınır
  • Salça, dövülmüş sarımsak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edilip bir taşım kaynatılır
  • Kuzu rulosu yağlanmış bir fırın kabına alınır
  • Hazırlanan sos üzerine gezdirilir
  • Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutulur
  • Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alınıp üzerine gezdirilir
  •  Dilimlenerek servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa