Ketojenik Tarifler: Ketojenik Dana Nuar
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Ketojenik Dana Nuar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Dana Nuar
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Diş Sarımsak
- 5Yemek Kaşığı Tane Karabiber
- 3 Tane Taze Kekik
- 1 Tane Taze Biberiye
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 500 Gram Dana eti
Ketojenik Dana Nuar Nasıl Yapılır?
- Bir tepsi içinde ya da havanda tane karabiber dövülüp kırılır, ufalanır
- Ufalanmış biberlere bolca kekik eklenir birbirine harmanlanır
- Nuar tepsiye yerleştirilir ve üzerine zeytinyağı sürülür
- Elle bastırarak nuarın her tarafı karabiber ve kekik karışımı ile kaplanır
- Etin bütün yüzleri biraz yağda mühürlenir
- Tane sarımsaklar yanına eklenip 250 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirilir
- Nuar suyunu çekip, piştikten sonra dilimlenir, sote mantar ve garnitürlerle servis edilir