Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Cheesecake Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Cheesecake Tarifi
Malzemeler;
- 6 tane Glutensiz bisküvi
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 avuç dondurulmuş böğürtlen
Glutensiz Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Glutensiz bisküvi mikserden geçirilir, sütle karıştırılır ve eşit olarak paylaştırılacak şekilde iki bardağa alınır
- Labne, bal ve limon suyu karıştırılır, bardaklardaki bisküvilerin üzerine paylaştırılır
- Son olarak dondurulmuş meyvelerle bardaklar süslenir