Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler;- 6-7 tane havuç
- 3 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 ½ su bardağı glutensiz un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane rendelenmiş limon kabuğu
- Ceviz
Glutensiz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
- Havuçlar ince ince rendelenir
- Yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şeker çırpılır
- Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz, ve tarçın eklenir
- Rendelenmiş havuçlar da ilave edilerek tüm malzemelerin karışması sağlanır
- Karışım kek kalıbına alınır ve 180°C’de ısıtılan fırında 45-50 dakika kadar pişirilir