MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kavun dolması Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kavun dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 tane kavun (Çizgili, desenli olandan)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane orta boy soğan
- 500 gram dana kıyma
- 1/2 su bardağı baldo pirinci (Ilık suda bekletilmiş)
- 50 gram badem
- 50 gram kuş üzümü (Suda 1 saat bekletilmiş)
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı nane
- 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
Kavunlu sos için:
- 200 gram kavun içi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 demet dereotu
- 4-5 yaprak maydanoz
- 1/2 çay bardağı su
Kavun dolması Nasıl Yapılır?
- Tereyağı tencerede eritilip yemeklik doğranmış soğan yumuşayana kadar kavurulur
- Kıyma da ilave edilir
- Suyunu çekene dek kavurmaya devam edilir
- Pirinç, bademler ve kuş üzümleri eklenir, 10 dakika boyunca kavurulur
- En son tuz, baharat, ve kıyılmış yeşillikler ilave edilerek tatlandırılır
- Kavun dolmasının içi hazır.
- Kavun ortadan ikiye kesilir, içi kaşıkla (İki parmak kalınlığında duvarı kalacak şekilde) temizlenir
- Kavunun içinden çıkan parçalar atılmaz, daha sonra sos yapımında kullanılır
- Hazırlanan iç harç kavunun içerisine doldurulur
- Kavunun içinden çıkan kavun parçaları tereyağı ile kavurulur, rondoda sos haline getirilir
- Çok ince kıyılmış otlar eklenip, tatlandırılır
- 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirilir
- Fırından alınır, ilk sıcaklığı geçince üzerine kıyılmış dereotu serpilir
- Servis yaparken sosu üzerine gezdirilir