MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Fırın Sütlaç Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırın Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?
- Güzelce yıkanıp nişastasından ayrılan pirinç, 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlanır
- Haşlanan pirincin üstüne süt ve vanilya ilave edilerek kaynatılır
- Karışıma kaynama başladıktan sonra şeker ve yarım su bardağı ile karıştırılan 2 yemek kaşığı buğday nişastası ilave edilir
- 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edilir ve altı kapatılır
- Fırın uygun ısıya getirildiğinde kaselere sütlaç paylaştırılır
- Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç kapları fırın tepsisine dizilir
- Tepsi fırının en üst rafına yerleştirilir ve 180 derecede kızarıncaya kadar fırınlanır.