MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Beef Rendang Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Beef Rendang Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 10 dişe yakın sarımsak
- 2 tane büyük soğan
- 1,5 kol tarafından sığır eti
- 1/2 hindistan cevizi sütü
- 2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1/2 tatlı kaşığı toz rezene
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
- 4 küçük kırmızı acı biber
- 4 ince dilim limon kabuğu
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı esmer şeker
Beef Rendang Nasıl Yapılır?
- Sığır etini küp şeklinde doğrayın.
- Soğanları dörde bölün ve sarımsaklarla birlikte mikserde krem haline getirin
- Bir tencerede Hindistan cevizi sütünü kaynatın.
- Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve pişirin.
- Pişmiş sütün içerisine kişniş, rezene, dövülmüş karanfil ve kimyon koyun.
- Hepsi birlikte 1 dakika boyunca karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra, etleri de sütün içerisine ilave edin ve renk alana kadar 2 dakika boyunca hepsini pişirin.
- Et renk aldıktan sonra, içerisine sarımsak ve soğan püresini, ince olacak şekilde kıyılmış acı biberleri, limon kabuklarını, limon suyunu ve şekeri koyun.
- Etler iyice yumuşayana ve yemeğin sosu koyulaşana kadar 2 saate yakın pişirin.
- Yemeği kahverengi ve kuru bir görüntü alana kadar pişirin (Yemeğin tencereye yapışmamasına dikkat edin)