MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Patatesli Haluj Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patatesli Haluj Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kg haşlanmış patates
- 4-5 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kg un
- 1 baş sarımsak
- I çay bardağı sıvı yağ
- 2 kg yoğurt
- 1 tutam reyhan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 100 g tereyağı
Patatesli Haluj Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç malzemeleri hazırlayalım
- Soğanları yemeklik doğrayalım, sıvı yağda kavuralım
- Ardından reyhan, tuz ve İstenilen baharatları ekleyip haşlanmış ezilmiş patatesler ile karıştırıp hazır hâle getirelim
- Büyük bir kaba yeteri miktarda un, tuz ve su koyarak kulak memesinden biraz daha kalın bir hamur elde edelim
- 4 beze hamur yuvarlayarak 5 dk. dinlenmeye bırakalım
- Çok ince olmayacak şekilde açalım ve su bardağı yardımıyla keselim
- Kesilen hamura 2 çay kaşığı harçtan koyup örtelim
- Bütün hamurları büyük derin bir tencereye su koyup kaynatalım
- Az sıvı yağ ve tuz ekleyelim
- Hamurları tek tek atalım, 10-15 dk. kadar pişirelim
- Patlamaması için çok pişirmemeye ve süzmemeye kevgirle almaya özen gösterelim
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve rendelenmiş sarımsakları koyup kavuralım
- Toz biber ekleyelim
- Tepsiye kevgirle alınmış pişen hamurların üzerine sarımsaklı yağ ilave edelim
- İsteğe göre üzerine yoğurt dökerek servis edelim