Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Patlıcan Yoğurtlama Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz. 

Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

  • 1.5 kg patlıcan
  • Yarım limonun suyu
  • 250 gram çarliston biber
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gram Tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 tane domates
  • Tuz

Nasıl Yapılır:

  • Patlıcan, domates ve biberler közlenir
  • Közlenen patlıcanlar soyulup ince ince doğranır
  • Limon suyu ve tuz bir kaba alınıp karıştırılır
  • Patlıcanlar eklenip tahta kaşıkla karıştırılır
  • Domates ve biberler küp şeklinde doğranıp patlıcanlara ilave edilir
  • Sarımsaklar soyulup, ezilir
  • Yoğurt bir kaseye alınıp sarımsaklar eklenir, karıştırılır
  • Sarımsaklı yoğurt patlıcanlı karışıma ilave edilip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırılır
  • Maydanozlar ince ince kıyılır
  • Tereyağı bir tavada eritilip, pul biberi eklenir ve kavurulur
  • Yoğurtlu patlıcan karışım servis tabağına alınır
  • Üzerine biberli yağ gezdirilerek dökülür
  • Maydanozla süslenir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa