Osmanlı Mutfağı: Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi

Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 350 gram kuzu ciğeri
  • 1.5 litre et suyu (yaklaşık 6 su bardağı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu ya da yarım su bardağı sirke
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet ince kıyılmış taze nane ya da maydanoz

Terbiyeli Ciğer Nasıl Yapılır?

  • Ciğerler, küp küp doğranır ve kanı gidene kadar su dolu kabın içinde bırakılır
  • Ardından yıkanır ve süzülmesi için bir süzgece koyulur, Süzülen ciğerler tencereye alınır
  • Üzerine et suyu eklenir ve bir taşım kaynatılır
  • Ardından ateş kısılarak 10 dakika daha kaynatılır
  • Diğer bir kapta yumurta sarılarıyla limon çırpılır ve  terbiye hazırlanır
  • Çorbanın suyundan katılarak ılıtılır, çorbaya eklenip sürekli karıştırılır
  • Bir tavada tereyağı ve kırmızı biber kızdırılır
  • Kaynayan çorbanın üzerine eklenir
  • İnce kıyılmış maydanozla servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa