Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Vanilyalı Erikli Tart
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Vanilyalı Erikli Tart, Nasıl Yapılıyor?
Malzemeler:
- 200 gram petibör bisküvi
- 100 gram kadar tereyağı
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kadar un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı kadar şeker
- 50 gram kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kadar badem esansı
- 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
- Tuz
- Yeşil erik
- Pudra şekeri
Vanilyalı Erikli Tart Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküviler robottan geçirilerek eritilip ılıtılan tereyağına aktarılır
- Kek kalıbı yağlanarak bu karışım dökülüp soğuması beklenir
- Ardından kaynatılan süte, bir kapta karıştırılan yumurta ve şeker eklenir
- Eritilmiş tereyağı, tuz, un, nişasta ve biraz soğuk süt ise başka bir kapta karıştırılır
- Ayrı kaplarda hazırlanan bu iki karışım birbirlerine eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte kaynatılır
- Kaynatılan karışıma badem esansı eklenerek beş dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır
- Ocaktan alınan karışım daha önceden tart kabına yayılmış bisküvi tabanı ile birleştirilir
- Son olarak tart, çekirdekleri çıkarılan erikler ile süslenip pudra şekeri dökülerek servise hazır!