Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erik Marmelatı
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Erik Marmelatı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 100 gram mürdüm eriği
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/3 adet limon
- 2-3 adet karanfil
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Yıkanan eriklerin çekirdekleri çıkarılır, minik küpler halinde doğranır ve ardından orta boy bir tencerenin içine alınır
- Tencere içine toz şeker ilave edilerek 10-15 dakika kadar suyunu alması beklenir, sonra üzerine bir miktar su ve karanfiller eklenerek ocağın altı kısık ateş olacak şekilde pişirilir
- Ara ara karıştırılarak eriklerin ezilmesi ve kıvamın koyulaşması sağlanırken o sırada limon suyu eklenir
- Karışım suyunu çektikten ve erikler ezilip kıvam aldıktan sonra içerisine atılan karanfiller çıkarılarak karışım ocaktan alınır
- Son olarak hazırlanan marmelatın kıvamı oturduğunda ve soğuduğunda eşit şekilde kavanozlara aktarılır