Sağlıklı Atıştırmalıklar: Hurmalı Elmalı Turta Barları
Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için kilo aldırmayan lezzetli atıştırmalık tarifimiz sizi bekliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sağlıklı Atıştırmalıklar: Hurmalı Elmalı Turta Barları
Malzemeler:
- 1 adet orta boy elma (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
- 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 ve 1/4 çay kaşığı tarçın (ayrı ayrı kullanılacak)
- 1/4 deniz tuzu
- 13 - 14 adet hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 su bardağı çiğ veya kavrulmuş badem
- 1 su bardağı çiğ veya kavrulmuş ceviz
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle fırının ısısı 350 dereceye getirilir
- Küçük parçalar haline getirilmiş elma ve zeytinyağı karıştırılır
- Akçaağaç şurubu, 1/4 tarçın ve bir tutam deniz tuzu eklenir
- 15-20 dakika pişirilir ve kenara ayrılır
- Hurmalar küçük parçalar haline gelene kadar robottan geçirilir
- Ayrı bir kaba alınan hurmalara pişirilen elmalar yavaşça eklenir, çok sıvı bir karışım elde edilirse parçalanmış ceviz ve bademler yulafla eklenebilir
- Elde edilen karşım tepsiye dökülür
- Her yerinin kalınlığı aynı olacak şekilde üstü düzlenir, üstü kapatılır ve buzdolabında dondurulur
- Sertleştikten sonra küçük barlar haline getirilmek için kesilir