Mercimekli Karnabahar Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Mercimekle Karnabaharı birlikte denemediyseniz bu tarifi mutlaka yapın. Parmak yedirten o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mercimekli Karnabahar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mercimekli Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet karnabahar
  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı toz köri 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı toz zerdeçal  
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • tuz ve karabiber

Nasıl Yapılıyor:

  • Mercimek en az 15 dakika soğuk suda bekletildikten sonra süzülür, iyice durulanır ve kenara koyulur
  • Bir tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır
  • Havuç ve karnabahar kavrulur
  • Sonra kimyon, zerdeçal ve köri serpilir ve kavurmaya devam edilir
  • Sebze suyu, un ve soya sosu tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır
  • Mercimek eklenir ve yaklaşık 20 dakika pişirilir
  • Kavurulan sebzeler tencereye alınıp bir 10 dakika kadar daha pişirilir
  • Maydanoz dökülüp servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa