Mercimekli Karnabahar Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Mercimekle Karnabaharı birlikte denemediyseniz bu tarifi mutlaka yapın. Parmak yedirten o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mercimekli Karnabahar Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 su bardağı mercimek
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı sebze suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı toz köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı toz zerdeçal
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- tuz ve karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Mercimek en az 15 dakika soğuk suda bekletildikten sonra süzülür, iyice durulanır ve kenara koyulur
- Bir tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır
- Havuç ve karnabahar kavrulur
- Sonra kimyon, zerdeçal ve köri serpilir ve kavurmaya devam edilir
- Sebze suyu, un ve soya sosu tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır
- Mercimek eklenir ve yaklaşık 20 dakika pişirilir
- Kavurulan sebzeler tencereye alınıp bir 10 dakika kadar daha pişirilir
- Maydanoz dökülüp servis edilir