Kuru meyveli ve kuskuslu kuzu Tarifi
Davet sofralarınızın gözdesi olmaya talip bir yemek.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuru meyveli ve kuskuslu kuzu Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet kuzu omuz
- 200 gram kuskus
- 50 gram kuru kayısı (Küçük küp doğranmış)
- 50 gram kuru üzüm (Küçük küp doğranmış)
- 50 gram kuru incir (Küçük küp doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (Küp doğranmış)
Nasıl Yapılıyor:
- Kuzu omuzu sıcak bir döküm tavada mühürlendikten sonra soğan ilave edilerek kavrulur ve soğanlı kuzu omuzunu ısıya dayanıklı bir fırın kabına alındıktan sonra üzerini geçecek kadar sebze suyu eklenir
- Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 4.5 saat pişirilir
- Fırından alındıktan sonra, kuzu süzdürülüp kalan suyu çektirilerek serviste kullanılacak sos elde edilir
- Kuskus bir tencereye alınarak haşlanır ve süzülür. İçine kuru meyveler ilave edilerek servis tabağına alınır
- İstenilen miktarda kesilen kuzu omuzu kuskusun üzerine yerleştirildikten sonra hazırlanan sos üstüne dökülerek servis edilir
