İrmikli Puf Muffin Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İrmikli Puf Muffin Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 300 gram taze kaşar peyniri
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
- 6 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl yapılıyor:
- Su kaynatılır
- Kaynamaya başladığında biraz tuz ve irmik eklenir
- Bir kaşıkla karıştırılarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir
- Tencere ateşten alınır ve içerisine beyaz peynir ile tereyağı ilave edilir
- Tereyağı eriyene dek karıştırılır
- 6 adet ısıya dayanıklı mini fırın kabının kenarları ve dibi yağlanır
- Bayat ekmek kırıntıları kapların diplerine serpiştirilir
- Hazırlanan irmikli karışımın ½ su bardağı kadarı bir kenara ayrılır ve kalan karışım kaplara paylaştırılır
- Bir kaşık yardımıyla kaplara paylaştırılan irmik karışımının ortası çukur yapılır, kabın kenarlarına yaslanır
- Kaşar peyniri küçük küpler halinde doğranır ve kaplara paylaştırılır
- Üstlerine birer yumurta sarısı koyulur ve ayrılan irmikli karışımla üstleri kapatılır
- Isıtılmış 180 derece fırında üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dakika pişirilir
- Fırından çıkınca kalıplar ters çevrilir ve puflar kalıplardan çıkartılır, Servise hazır.
