İrmikli Puf Muffin Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İrmikli Puf Muffin Tarifi
Büşra Ünal Yazar

İrmikli Puf Muffin Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 300 gram taze kaşar peyniri
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapılıyor:

  • Su kaynatılır
  • Kaynamaya başladığında biraz tuz ve irmik eklenir
  • Bir kaşıkla karıştırılarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir
  • Tencere ateşten alınır ve içerisine beyaz peynir ile tereyağı ilave edilir
  • Tereyağı eriyene dek karıştırılır
  • 6 adet ısıya dayanıklı mini fırın kabının kenarları ve dibi yağlanır
  • Bayat ekmek kırıntıları kapların diplerine serpiştirilir
  • Hazırlanan irmikli karışımın ½ su bardağı kadarı bir kenara ayrılır ve kalan karışım kaplara paylaştırılır
  • Bir kaşık yardımıyla kaplara paylaştırılan irmik karışımının ortası çukur yapılır, kabın kenarlarına yaslanır
  • Kaşar peyniri küçük küpler halinde doğranır ve kaplara paylaştırılır
  • Üstlerine birer yumurta sarısı koyulur ve ayrılan irmikli karışımla üstleri kapatılır
  • Isıtılmış 180 derece fırında üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dakika pişirilir
  • Fırından çıkınca kalıplar ters çevrilir ve puflar kalıplardan çıkartılır, Servise hazır.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa