Tropik Ananas ve Mango Reçeli

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Farklı lezzet arayışındaysanız Tropik Ananas ve Mango Reçeli tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tropik Ananas ve Mango Reçeli
Büşra Ünal Yazar

Tropik Ananas ve Mango Reçeli

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı doğranmış taze mango
  • 1,5 su bardağı doğranmış taze ananas
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet misket limonun suyu

Tropik Ananas ve Mango Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Ananas ve mango ile şekerin tamamı bir tencereye koyulur ve üzerine limon suyu eklenir
  • Tencerenin kapağı kapatılıp serin bir ortamda 6 saat dinlendirilir
  • Tencere ocağa alınır ve orta ateşte reçel kaynayana kadar pişirilir
  • Reçel kaynayınca ocak kısılır ve 40-45 dakika pişirilir
  • Hemen tüketilebilecek reçel miktarı ayrılıp kalan reçel saklanmak için sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza koyulur
  • Kuru ve temiz bir kapakla kavanoz sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve soğumaya bırakılır

      AFİYET OLSUN!


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa