Tropik Ananas ve Mango Reçeli
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Farklı lezzet arayışındaysanız Tropik Ananas ve Mango Reçeli tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tropik Ananas ve Mango Reçeli
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı doğranmış taze mango
- 1,5 su bardağı doğranmış taze ananas
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 adet misket limonun suyu
Tropik Ananas ve Mango Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Ananas ve mango ile şekerin tamamı bir tencereye koyulur ve üzerine limon suyu eklenir
- Tencerenin kapağı kapatılıp serin bir ortamda 6 saat dinlendirilir
- Tencere ocağa alınır ve orta ateşte reçel kaynayana kadar pişirilir
- Reçel kaynayınca ocak kısılır ve 40-45 dakika pişirilir
- Hemen tüketilebilecek reçel miktarı ayrılıp kalan reçel saklanmak için sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza koyulur
- Kuru ve temiz bir kapakla kavanoz sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve soğumaya bırakılır
AFİYET OLSUN!
