Yöresel Lezzetler: Hamsi Buğulama tarifi

Karadeniz yöremize ait, dillerden dillere dolaşan enfes yemek, Hamsi Buğulama tarifi sizlerle!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yöresel Lezzetler: Hamsi Buğulama tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 1 kg hamsi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Hamsileri temizleyip yıkayın.
  2. Soğanı halka halka doğrayın.
  3. Domatesi küp küp doğrayın.
  4. Limonu dilimleyin.
  5. Zeytinyağını tavaya alın ve soğanı kavurun.
  6. Soğanlar sotelendikten sonra domates ve limonu ekleyin.
  7. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  8. Hamsileri tavaya dizin.
  9. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte hamsiler pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Püf noktaları:

  • Hamsileri yıkarken fazla suya maruz bırakmamaya özen gösterin.
  • Hamsileri tavaya dizdikten sonra üzerine limon suyu veya zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  • Hamsiler pişerken tavanın kapağını sık sık açmayın.

Değişiklikler:

  • Hamsi buğulamanıza patates, havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
  • Buğulamanız için taze veya donmuş hamsi kullanabilirsiniz.
  • Hamsi buğulama için defne yaprağı, kekik gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa