Yöresel Lezzetler: Hira Tatlısı tarifi

Tokat yöremize özel lezziz mi lezziz bir tarifle sizlerleyiz, damaklarınızı tatlandıracak Hira Tatlısı tarifi!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yöresel Lezzetler: Hira Tatlısı tarifi
HM
Haber Merkezi

Hira Tatlısı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (veya limon kabuğu rendesi)
  • İrmik

Hira Tatlısı Yapılışı

  1. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri koyup, kaynamaya başlayınca altını kısıp 5-10 dakika daha kaynatın.
  2. Hamuru için yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu alıp karıştırın.
  3. Ardından irmik ve unu da ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve her yerini irmiğe bulayın.
  5. Yağlanmış tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün ve şerbetini çekince servis yapın.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları

  • Hamurun kıvamını ayarlamak için un miktarını gerektiğinde azaltabilirsiniz.
  • Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra üzerine hemen şerbeti dökmeniz, tatlının daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa