Kuskus Pilavı tarifi

Pilav seversiniz lakin hep ayni tariflerden bıktınız mı? İşte size yepyeni, leziz mi leziz, nefis mi nefis tarif: Kuskus Pilavı!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kuskus Pilavı tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

  1. Orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
  2. Isınan yağın üzerine Kuskus ekleyip kavurun.
  3. Kuskus da birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve 10-15 dakika dinlendirin.
  6. Dinlenen pilavı servis edin.

Püf Noktaları:

  • Kuskusunu kavururken çok fazla kavurmayın, rengi değişirse pilavınız sert olur.
  • Kuskus pilavını daha lezzetli hale getirmek için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya domates sosu ekleyebilirsiniz.

Değişik Tarifler:

  • Tereyağlı Kuskus Pilavı: Tarifte belirtilen zeytinyağı ve tereyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve kuskusun üzerine ekleyin.
  • Etli Kuskus Pilavı: 100 gram kuşbaşı eti kavurarak kuskus pilavına ekleyin.
  • Sebzeli Kuskus Pilavı: 1 adet soğan ve 2 adet havucu ince ince doğrayın. Tereyağını eritip soğanları kavurun. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Kuskus pilavına ekleyin ve pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa