Kuskus Pilavı tarifi
Pilav seversiniz lakin hep ayni tariflerden bıktınız mı? İşte size yepyeni, leziz mi leziz, nefis mi nefis tarif: Kuskus Pilavı!
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HM
Haber Merkezi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kuskus
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
- Orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
- Isınan yağın üzerine Kuskus ekleyip kavurun.
- Kuskus da birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve 10-15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen pilavı servis edin.
Püf Noktaları:
- Kuskusunu kavururken çok fazla kavurmayın, rengi değişirse pilavınız sert olur.
- Kuskus pilavını daha lezzetli hale getirmek için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya domates sosu ekleyebilirsiniz.
Değişik Tarifler:
- Tereyağlı Kuskus Pilavı: Tarifte belirtilen zeytinyağı ve tereyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve kuskusun üzerine ekleyin.
- Etli Kuskus Pilavı: 100 gram kuşbaşı eti kavurarak kuskus pilavına ekleyin.
- Sebzeli Kuskus Pilavı: 1 adet soğan ve 2 adet havucu ince ince doğrayın. Tereyağını eritip soğanları kavurun. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Kuskus pilavına ekleyin ve pişirin.
