İspanyol mutfağından: Pisto Manchego tarifi

İspanyollar'ın menemeni olarak bilinen, efsanevi tadıyla damaklarda kalacak o muhteşem tarif: Pisto Manchego

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İspanyol mutfağından: Pisto Manchego tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 1 kg yeşil kabak
  • 500 g patlıcan
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 500 g domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
  3. Biberleri ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
  4. Kabak ve patlıcanları ekleyin ve 10-15 dakika daha pişirin, veya sebzeler yumuşayana kadar.
  5. Domatesleri, toz biberi, kekiği ve tuzu ekleyin ve 5-10 dakika daha pişirin, veya domatesler yumuşayana ve karışım kıvamını alana kadar.
  6. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri pişirirken çok fazla karıştırmayın, aksi takdirde sebzeler suyunu bırakabilir.
  • İsteğe göre pistoya patates, mantar veya fasulye gibi diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz.
  • Pisto Manchego, kızarmış yumurta, pilav veya ekmekle servis edilebilir.

Pisto Manchego Hakkında

Pisto Manchego, İspanya'nın Kastilya-La Mancha bölgesinden geleneksel bir yemektir. Kabak, patlıcan, soğan, biber ve domatesten yapılır. Pisto Manchego, genellikle kızarmış yumurta, pilav veya ekmekle servis edilir.

Kökeni, 19. yüzyıla kadar uzanmaktadır. O dönemde, bölgenin çiftçileri ve işçileri, pistoyu taze sebzeleri kullanarak hazırlarlardı. Pisto Manchego, günümüzde Kastilya-La Mancha bölgesinin en popüler yemeklerinden biridir.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa