Yılbaşına Özel: Hindi Tandır

Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte Tüm Heybetiyle Yılbaşı Sofralarınızı Süsleyecek O Hindi Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Hindi Tandır
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarının yıldızı olmaya aday hindi tandır tarifiyle buradayım! 

Bu tarif, hindi etinin yumuşaklığını ve tatlı baharatların aromasını mükemmel bir şekilde birleştiriyor. İşte Yılbaşı Gecesi Ailenize misafirlerinize hazırlayacağınız Hindi Tandır Tarifi...

Yılbaşına Özel: Hindi Tandır

Malzemeler:

  • 1 bütün hindi
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Kekik, biberiye, adaçayı
  • Sarımsak

Nasıl Yapılır: 

  1. Hindiyi güzelce yıkayıp, fazla suyunu alın.
  2. Zeytinyağı ve baharatları karıştırarak hindinin her yerine sürün.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Hindiyi, ara sıra üzerine kendi suyunu dökerek, yaklaşık 2-3 saat pişirin.
  5. Pişirme süresinin son 30 dakikasında hindiyi folyodan çıkararak kızarmasını sağlayın.

Bu enfes hindi tandır, yılbaşı sofranızı zenginleştirecek ve lezzetiyle tüm dikkatleri üzerine çekecek. 

Mutlu Yıllar ve Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa