Yılbaşı Özel: Mulled Wine Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın o Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte O Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: Mulled Wine Tarifi
Malzemeler:
- 1 şişe kırmızı şarap (tercihen meyvemsi bir tür)
- 1 portakal, dilimlenmiş
- 1/4 su bardağı bal veya şeker
- 8 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 1-2 adet yıldız anason
- Birkaç damla portakal likörü veya brandy
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye şarabı dökün ve ısıtmaya başlayın. Kaynatmamaya özen gösterin.
- Portakal dilimleri, bal veya şeker, karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anason ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak biraz portakal likörü veya brandy ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve karışımı yaklaşık 25-30 dakika, baharatların lezzetlerini salması için kısık ateşte pişirin.
- Süzgeçten geçirerek bardaklara dökün ve sıcak servis yapın.