Yılbaşı Özel: Kokoş Salata
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Kokoş Salata
Malzemeler:
- Yarım kırmızı lahana
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 avuç mısır
- 1 avuç ceviz içi
- 1 avuç kuru üzüm
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi
Hazırlanışı:
- Yarım kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.
- Kırmızı, sarı ve yeşil biberleri jülyen şekilde kesin ve lahana ile karıştırın.
- Havucu rendeleyin veya ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
- Mısır, ceviz içi ve kuru üzümü de salataya ilave edin.
- Yarım demet maydanozu ince ince kıyın ve salataya ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak nar ekşisi ile sos hazırlayın.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. Birkaç kez daha karıştırıp servis yapın.