Yılbaşı Özel: Hardal Soslu Endivyen Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Hardal Soslu Endivyen Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 büyük baş endivyen
- 1 kırmızı soğan
- 1 adet kırmızı elma
- 1 avuç ceviz içi
- 1 avuç kuru üzüm veya kuru cranberry
Hardal Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
- Endivyeni iyice yıkayıp, yapraklarını ayırın ve iri parçalar halinde doğrayın.
- Kırmızı soğanı ince halkalar şeklinde doğrayın. Elmayı da ince dilimler halinde kesin.
- Cevizi iri parçalar halinde kırın. Kuru üzüm veya cranberry'i de hazırlayın.
- Bir kasede Dijon hardalı, bal, elma sirkesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde endivyen, soğan, elma dilimleri, ceviz ve kuru meyveleri karıştırın.
- Üzerine hazırladığınız hardal sosunu dökün ve hafifçe karıştırarak servis yapın.