Yılbaşı Özel: Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 adet hurma, doğranmış
- 2 su bardağı karışık Akdeniz yeşillikleri (örn. roka, marul, ıspanak)
- Yarım kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 1 adet salatalık, dilimlenmiş
- 1 avuç cherry domates, ikiye kesilmiş
- 1 avuç kuru üzüm veya kuru cranberry
- 1 avuç çiğ badem veya ceviz
Hardal Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Kıtır Nohut Hazırlığı:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- Fırını 200°C'ye ısıtın. Nohutları zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ile karıştırın. Bir fırın tepsisine yayın ve 20-25 dakika kızartın, arada bir karıştırarak kıtır olmalarını sağlayın.
- Akdeniz yeşilliklerini, ince dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş salatalığı, ikiye kesilmiş cherry domatesleri ve doğranmış hurmaları büyük bir salata kasesine alın.
- Kuru üzüm veya cranberry ve çiğ badem veya cevizleri ekleyin.
- Bir kasede Dijon hardalı, zeytinyağı, elma sirkesi, bal, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine hazırladığınız hardal sosunu ve kıtır nohutları ekleyin. Hafifçe karıştırarak servis yapın.