Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Ajvar Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu muhteşem yemeklere eşlik etsin diye özenle hazırladığımız mezeler de yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu özel geceyi kutlarken, sofralar çeşit çeşit mezelerle donatılır. Mezeler, hem sofraya renk katar hem de yemeğin başlangıcında hafif ve lezzetli seçenekler sunar. İşte Yılbaşı sofranı renklendirecek o mezenin tarifi geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Ajvar Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük kırmızı biber
- 2 adet orta boy patlıcan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz ve karabiber
- Limon suyu veya sirke
- İsteğe bağlı olarak acı biber
Nasıl Yapılır?
- Kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin. Bunu ızgarada veya fırında yapabilirsiniz.
- Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
- Sebzeleri ince ince doğrayın veya mutfak robotunda püre haline getirin.
- Bir tavada zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı ısıtın, sonra püre haline getirilmiş sebze karışımını ekleyin.
- Tuz, karabiber ve limon suyu veya sirke ile tatlandırın.
- Karışımı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.