Hamsi Sezonu: Hamsi Tava Tarifi, Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Masterchef'in dün akşamki bölümünde ana malzeme hamsiydi. Yarışmacılardan hamsiyle yapılabilecek, Hamsili Kağıt Kebabı, Hamsi Böreği, Hamsi Kayganası, Hamsi Buğulama ve Hamsili Ekmek yapmaları istendi. Daha önceki haberlerimizde bu tariflere yer verdik. Bonus olarak Hamsi Tava Tarifi Gelsin....
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
BONUS: Hamsi Tava Tarifi, Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Hamsi tava, bir Türk mutfağı klasiği olan, taze hamsilerin tavada kızartılarak hazırlandığı lezzetli bir balık yemeğidir.
Hamsi Tava Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
- Limon (servis için)
- Ayçiçek yağı (kızartma için)
Nasıl Yapılır?
- Hamsileri iyice yıkayın ve temizleyin. İç organlarını çıkartıp, başlarını kesin.
- Hamsileri bir süzgece koyup fazla suyun süzülmesini sağlayın.
- Bir tabağa mısır unu ve tuz koyun, hamsileri bu karışıma bulayın.
- Geniş bir tavaya bol miktarda ayçiçek yağı koyun ve orta ateşte ısıtın.
- Unlanmış hamsileri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Kızarmış hamsileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Hamsi tavanızı limon dilimleriyle servis edin.
Afiyet Olsun!