Yılbaşı Sofranıza Yakışacak Çorba Tarifi: Banga Çorbası Tarifi
Eğer yeni yıl sofranıza eşlik edecek mükemmel bir çorba arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Yılbaşı akşamınıza özel, hem lezzetli hem de kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba tarifiyle sofranızı şenlendirin. Bu çorba tarifi her damak zevkine hitap edecek. Şimdiden herkese afiyet olsun, İyi Yıllar!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı Sofranıza Yakışacak Çorba Tarifi: Banga Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Banga çorbası, Batı Afrika mutfağına özgü, özellikle Nijerya'da popüler olan zengin ve lezzetli bir palmiye meyvesi çorbasıdır.
İşte Tarifi...
Malzemeler:
- 400 ml palmiye meyvesi özü (konservesi kullanılabilir)
- 500 g karışık deniz ürünleri (karides, istiridye, küçük balıklar vb.)
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 2-3 adet domates, doğranmış
- 1-2 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet scotch bonnet biberi (isteğe bağlı, acı tercih ediyorsanız)
- 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı zencefil, rendelenmiş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 çay kaşığı tuz
- Yaprak sebzeler (ıspanak, kale veya Nijerya'da kullanılan bitter leaf)
- 1-2 yemek kaşığı yer fıstığı veya mısır unu (kıvamı koyulaştırmak için)
- Su veya balık suyu
- 1-2 yemek kaşığı palm yağı (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede palmiye meyvesi özünü ısıtın.
- İçine doğranmış soğan, domates, biberler, sarımsak ve zencefili ekleyin.
- Karışımı 5 dakika kadar kavurun.
- Karışıma su veya balık suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra, deniz ürünlerini ve karabiber ile tuzu ekleyin. Çorbanın üzerini örtecek kadar su ekleyin ve deniz ürünleri pişene kadar yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
- Yaprak sebzeleri ve yer fıstığı veya mısır ununu ekleyin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse daha fazla su ekleyin.
- Çorbanın kıvamı koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- İsteğe bağlı olarak, lezzeti artırmak için biraz palm yağı ekleyebilirsiniz.
- Çorbanız hazır olduğunda, sıcak olarak servis yapın.