Masterchef Louisiana Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Louisiana Chicken, akşam yemeği için yeni lezzetler arayanlar arasında popüler bir seçim. Masterchef programında tanıtılan bu tarif, tavuk kanadı sevenlerin ilgisini çekti. Peki, Evde Louisiana Chicken Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Louisiana Chicken Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kg tavuk kanadı
- 1 fincan yoğun süt
- Yarım bardak un
- 1/4 bardak mısır unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kereviz tuzu
- 1/2 çay kaşığı toz biber
- 1/2 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
Kızartma İçin:
- Yeterince sıvı yağ
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 bardak tavuk suyu
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 1 adet ince doğranmış yeşil biber
- 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı un
- Bir tutam kırmızı biber
- Bir tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- Tereyağını orta ateşte eritin, soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika pişirin.
- Un ve kırmızı biberi ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin.
- Yavaşça tavuk suyunu ilave edip, kaynayana kadar pişirin. Koyulaşınca tuz ekleyip ocaktan alın.
- Tavukları büyük bir kapta süt ile marine edin, 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Ayrı bir kapta un, mısır unu, tuz, kereviz tuzu, biber ve kırmızı biberi karıştırın. Tavukları una bulayıp 30 dakika bekletin.
- Yağı kızdırın, tavukları kızartın. Her tarafını eşit pişirin ve kağıt havlu serili tabağa alın.
- Sosu ısıtın ve tavuklarla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun!