Masterchef Tavuk Kanat Izgara Tarifi, Nasıl Yapılır?
Masterchef'te Tavuk Kanat Izgara yapılmasının ardından, izleyicinin ağzı sulandı. Çıtır çıtır tavuk kanat nasıl yapılır, internette tarifler aranmaya başladı. Peki, Tavuk Kanat Izgara Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Tavuk Kanat Izgara Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 paket tavuk kanat
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım baş rendelenmiş kuru soğan
- 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı + ekstra sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuk Kanat Izgara Nasıl Yapılır?
- Tavuk kanatları iyice yıkayın.
- Marinesi için, bir kasede kekik, kimyon, karabiber, kuru nane, yoğurt, rendelenmiş soğan ve sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, biber salçası, tuz ve pul biberi karıştırın.
- Hazırlanan marine sosunu tavuk kanatlarına iyice yedirin.
- Mümkünse, marine edilmiş kanatları en az 2 saat boyunca üstü kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenmiş kanatları, ızgarada kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pişen kanatları sıcak servis edin.
- Afiyet Olsun!